Gemert ontvangt gerenommeerd DHC

1 februari 2017

Gemert ontvangt aanstaande zondag ( 5 februari) het gerenommeerde DHC. De ploeg uit Delft kwam tot 1969 uit in het betaald voetbal en bracht een aantal bekende betaald voetballers voort.

In het amateurvoetbal kroonde DHC zich tweemaal tot algemeen kampioen bij de zondagamateurs en won het in 1979 de districtsbeker West 2. Hierna ging het lange tijd een stuk minder met DHC. Pas in het jubileumjaar 2010 keerde de ploeg terug op het toenmalige hoogste niveau van het amateurvoetbal.

Dit seizoen verloopt tot nu toe teleurstellend voor de ploeg uit Delft. DHC kwam met drie overwinningen op rij goed uit de startblokken en liep pas in de vierde speelronde, tegen vv Gemert, tegen het eerste puntverlies aan: 1-1. Hierna ging het echter bergafwaarts met DHC en zakte de ploeg  gaandeweg de eerste seizoenshelft steeds verder weg op de ranglijst.

Ook na de winterstop komt DHC met een nipte 1-0 overwinning op Chevremont en een doelpuntloos gelijkspel tegen hekkensluiter RKAVV nog niet overtuigend voor de dag. Op dit moment bezet de ploeg de 11e plaats en moet het punten gaan pakken om uit de gevarenzone te blijven.

Voor Gemert dat het tweede gedeelte van het seizoen met een thuisnederlaag tegen EHC en een gelijkspel uit tegen DESO teleurstellend is begonnen, is het zaak zondag de volle winst te pakken. Gelukkig liet Gemert afgelopen zondag in Oss zien dat de ploeg qua spel de stijgende lijn weer te pakken heeft. Gemert zal echter op zijn hoede moeten zijn voor de tegenstander uit Delft. DHC heeft een ploeg waarin veel kwaliteit zit en beschikt over een aantal spelers die het verschil kunnen maken.

Als onze zwartwitten hun normale niveau halen, moet Gemert er in kunnen slagen om de punten in eigen huis te houden. Onze ploeg kan uw steun goed gebruiken zondag in de jacht op de eerste overwinning van 2017, dus graag tot ziens zondag op sportpark Molenbroek. Aanvang 14.30 uur!

 

Deel bericht

Terug naar boven