Gemert naar Veghel voor kraker met Blauw Geel’38

23 november 2016

Gemert 1 staat aan de vooravond van heuse kraker in de hoofdklasse B. Aanstaande zondag reist Gemert namelijk naar het naburige Veghel voor de regioderby met de trotse koploper Blauw Geel’38.

Blauw Geel’38 kent tot op heden een uitstekend seizoen. De ploeg van trainer Niels van Casteren heeft dit seizoen met het aantrekken van o.a Alexander Mols (ex-FC den Bosch en FC Oss), Joey Hellstern (afkomstig van Rood-Wit Veldhoven) en doelman Brahim Zaari (Gestel) duidelijk een kwaliteitsinjectie ondergaan en voert al geruime tijd de ranglijst aan. Daarnaast legde het beslag op de eerste periodetitel. Vooral op eigen veld is de ploeg dit seizoen ijzersterk en won het tot nu toe al haar duels. Het zelfvertrouwen kreeg twee weken geleden wel een gevoelige knauw toen Blauw Geel’ 38 in Den Haag vrij kansloos verloor van het sterke Quick, 3-0.

Gemert heeft het traditioneel altijd lastig op het Prins Willem Alexander Sportpark. Het vaak wat defensieve en fysieke spel van de tegenstander ligt de ploeg niet echt. De laatste jaren heeft Gemert dan ook weinig punten meegenomen uit Veghel. De laatste 3 seizoenen ging  Gemert ondanks verdienstelijk spel steevast onderuit in Veghel 2-1,2-1 en vorig seizoen 2-0

Gemert-coach Dennis Dekkers zal naar alle waarschijnlijkheid zondag weer over een vrij complete selectie kunnen beschikken. Aanvoerder Mark van Dijk is nog in afwachting van de uitspraak van het hoger beroep dat hij heeft ingesteld na zijn rode kaart tegen RKAVV en zal na alle waarschijnlijkheid ontbreken. Ook spits Ron Jansen, die al enkele weken met een blessure uit de roulatie is, zal het duel waarschijnlijk niet gaan halen. Verder lijkt iedereen fit voor de derby. Blauw Geel werkte afgelopen week met een volledig fitte selectie toe naar de kraker Danny Verbakel kreeg op de training een tik op zijn enkel, maar ook hij zal het duel van zondag gaan halen

De belangen zijn groot aanstaande zondag. Blauw Geel kan zich in de strijd om de koppositie geen puntverlies permitteren en Gemert mag – als het een rol van betekenis wil blijven spelen in de hoofdklasse B – zeker niet verliezen. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een onvervalste kraker.  Wij hopen u zondag in groten getale te ontmoeten in Veghel.

 

Deel bericht

Terug naar boven