Gemert uit beker na penalty’s

16 december 2015

Gemert 1 is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de districtsbeker. De zwartwitten waren woensdagavond dichtbij een stunt tegen JVC Cuijk, maar moesten uiteindelijk capituleren in de strafschoppenserie, die noodzakelijk was geworden na de 1-1 eindstand.

Na afloop leefde het gevoel dat er een verrassing in had gezeten voor de Gemertenaren. De ploeg herstelde zich in ieder geval van de zeperd van zondag tegen Gestel, maar de beloning bleef uit.  JVC had over negentig minuten wel meer balbezit, maar de zwartwitten hielden de zaken verdedigend op orde en kregen ondertussen wel de betere kansen. JVC kwam in de 71e minuut op voorsprong via Frank Hol, die de bal uit een corner binnenwerkte. Vier minuten later stond de gelijkmaker alweer op het bord. Yoeri Vissers draaide een vrije trap vanaf zo’n zeventien meter binnen: 1-1.

Er werd vervolgens niet verlengd, maar direct overgegaan tot het nemen van penalty’s. Het bleef lang spannend. Gemert miste in totaal vier penalty’s. Maar omdat JVC dat telkens herhaalde werden door beide ploegen acht strafschoppen genomen. De pingel van Sam Nijpels van JVC bracht uiteindelijk de beslissing.

Voor Gemert is nu de winterstop begonnen. Eerstvolgende competitiewedstrijd is op 23 januari tegen Blauw-Geel’38.

GEMERT: Fonken; Leijten, Mark van Dijk, Brugmans, Van den Elzen; Erik van Dijk (34. Jori Vermeulen), Habraken, Vissers; Van Brussel, Van Pol, Buijssen (55. Kemper).