Gemert maakt zich op voor clash tegen Groene Ster

31 januari 2019

 

Gemert maakt zich na het pijnlijke verlies van afgelopen zondag in de derby tegen rksv Nuenen (2-4) op voor weer een zware wedstrijd. Aanstaande zondag reist de ploeg  naar het Zuid–Limburgse Heerlen voor de topper tegen nummer vier Groene Ster. Op papier de ploeg met de minste verliespunten in de hoofdklasse B.

Gemert liep zondag tegen het lepe Nuenen een paar keer lelijk in de val. In plaats van de eerste plaats over te nemen, zakte de ploeg door de 2-4 nederlaag naar de derde stek. Het verlies kwam dan ook hard aan in het Gemertse kamp. Onze zwartwitten zullen echter snel lering moeten trekken uit het duel van afgelopen zondag. Zondag zal de ploeg  messcherp moeten zijn om zich in Heerlen het sterke Groene Ster van het lijf te houden

Groene Ster, dat na de winterstop nog niet in competitieverband uitkwam, speelde jarenlang een vrij bescheiden rol in de hoofdklasse. De laatste jaren timmert de ploeg van trainer Maurice Verbunt echter stevig aan de weg. Dit seizoen versterkte Groene Ster zich ook nog eens met o.a. (ex-) prof Nathan Rutjes en de gevaarlijke aanvaller Chefrino Eind, die overkwam van EVV en met 9 treffers clubtopscorer is.  Groene Ster staat op dit moment weliswaar vierde, maar heeft op papier de minste verliespunten in de hoofdklasse B. De ploeg geldt dan ook als een van de voornaamste titelfavorieten

In de thuiswedstrijd in september liet Gemert zien dat het in staat is om Groene Ster te verslaan. Op basis van een grote dosis inzet, wilskracht en strijd werd  destijds een paar dagen na het bekertreffen met Feyenoord een knappe 1-0 zege behaald (doelpunt Sander Vereijken).

Als Gemert het duel zondag met dezelfde passie en strijd aangaat, is een mooi resultaat ook dit keer zeker weer mogelijk. Het duel op Sportpark Pronsebroek in Heerlen begint zondagmiddag om 14.30 uur.

Graag tot dan!

Deel bericht

Terug naar boven