Gemert maakt indruk in Gorinchem

Selectie 2021/2022
17 oktober 2021

Gemert heeft zondagmiddag een zeer knappe overwinning geboekt in Gorinchem. GVV Unitas werd met liefst 0-3 geklopt door doelpunten van Ralf Kemper, Kees Brugmans en Joop Daniëls.

Ook na negen speelrondes is Gemert derhalve nog ongeslagen, als enige in de derde divisie B. Na drie remises op rij schreven de Gemertenaren nu drie punten bij. Vooral de manier waarop maakte het tot een mooie middag voor de zwartwitten. Op sportpark Molenvliet had niemand iets af te dingen op de zege.

Gemerts trainer Reinald Boeren had Chafik Mezziani een basisplaats toebedeeld, verder waren er geen veranderingen in de basiself. Jens Leijten is nog altijd geblesseerd, de rechtsbackpositie werd zowel vorige week als zondag prima ingevuld door Kees Brugmans. 

Gemert begon goed aan het treffen tussen de nummers vier en vijf, dat onder leiding stond van de vrouwelijke scheidsrechter Shona Shukrula. Joop Daniëls en Ralf Kemper doken al meteen gevaarlijk op voor het doel van Unitas, dat reageerde met een gevaarlijk aanval over links na slordig balverlies van Gemert op het middenveld. Via Stefan Tielemans belandde de inzet in het zijnet.

Na een overtuigend eerste kwartier leek Unitas langzaam de teugels over te nemen. De ploeg probeerde druk te zetten, maar al in die fase werd duidelijk dat de Gemertse defensie de zaken onder controle had. Dreiging rond de zestien, een afstandsschot over, verder reikte het gevaar van de roodbroeken nog niet. 

Gemert maakte uiteindelijk als eerste een verschil, kort voor rust. Chafik Mezziani produceerde een voorzet vanaf rechts, waarna de bal via Joop Daniels bij Ralf Kemper terechtkwam. De spits had een huzarenstukje in petto. Vanaf zo’n 15 meter draaide hij de bal zonder pardon in de kruising. Wat een prachttreffer!

Joop Daniëls had voor het rustsignaal zelfs nog zicht op de 0-2, aan de andere kant besloot GVV Unitas de eerste helft met een vrije trap die net voorbij het doel van Stefan Tielemans zeilde.

De tweede helft zal Reinald Boeren zeer tevreden hebben gestemd. Gemert speelde na de hervatting soeverein. Unitas ging natuurlijk op jacht naar de gelijkmaker, maar de Gemertse defensie gaf hoegenaamd niets weg. 

Ondertussen kwamen de zwartwitten er voetballend telkens goed uit. In de 67e minuut leidde zo’n moment tot de 0-2. Via Willem den Dekker en Chafik Mezziani kwam de bal bij Joop Daniëls terecht. Hij legde terug op Kees Brugmans, die de bal in de verre hoek deponeerde: 0-2.

Die treffer gaf rust. Gemert bleef daarna controleren. Unitas had misschien wel meer balbezit, maar verdedigend stond Gemert als een huis. Unitas werd eigenlijk alleen gevaarlijk via standaardsituaties, zoals een een vrije trap op de zestienmeterlijn, die nipt over ging. 

In de 86e minuut maakte Joop Daniëls een einde aan de laatste twijfels. Via Gregory Lammers belandde de bal bij Yentl Meyssen. De meeste spelers hadden in die positie uitgehaald, maar de Vlaming behield het overzicht en legde de bal nog eens breed. Op Joop Daniëls, die er nóg beter voorstond en de 0-3 binnenwerkte.

Daarmee lag het duel in zijn plooi en zo waren er na het laatste fluitsignaal van Shukrula louter lachende gezichten in het Gemert-kamp. Los van de drie punten vormt de 0-3 ook een heerlijke opsteker voor de clash in Staphorst over anderhalve week (komend weekend is de ploeg vrij).

GEMERT: Tielemans; Brugmans, Jacobs, Van Loon, Van den Broek, Lammers, Habraken (72. Meyssen), Den Dekker, Mezziani (72. Falkenstein), Daniels (88. Ben Rouba), Kemper (88. Van Diepen).

Deel bericht

Terug naar boven