Gemert kopje onder tegen UDI’19

12 maart 2016

Gemert 1 is in de derby met UDI’19 met lege handen gebleven. Een laat doelpunt van invaller Sam Wassenberg was beslissend: 0-1.

De zorgen van de zwartwitten nemen daardoor toe. Sinds de winterstop werden nog maar vier punten gesprokkeld. Zaterdagavond tegen  UDI’19 kon Gemert zoals verwacht weer een beroep doen op Yoeri Vissers en Erik van Dijk. Vincent Buijssen en Youri van Brussel zijn langdurig geblesseerd, Kees Brugmans was geschorst.

De eerste dreiging kwam van UDI’19, maar Sven van Ommeren kon redding brengen. Daarna meldde zich Gemert gevaarlijk voorin. Een kopbal van Thijs van Pol ging voorlangs. Vervolgens waren de kansen en gevaarlijke momenten zeer schaars. De derby kwam maar niet tot ontbranden. Gemert werd zelden dreigend. UDI mocht weliswaar wat meer balbezit hebben – Gemert speelt de laatste weken al iets behoudender – maar kon daar ook weinig mee uitrichten.

Dat spelbeeld werd na rust niet veel anders. Knud van den Heuvel had een prima koppoging in huis, maar de bal ging naast. Aan de andere kant werd een inzet van  Yoeri Vissers van de lijn geranseld.  Daarna was er een lange fase waarin geen van de ploegen een stempel kon drukken. Het duel leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Een fout in de Gemertse verdediging in de 82e minuut bracht uiteindelijk de schifting.  Weifelend optreden stelde de net ingevallen Sam Wassenberg in staat om de 1-0 tegen de touwen te werken.

Gemert moest vervolgens vol aanzetten in de jacht op de gelijkmaker. De ploeg kwam er nog twee keer dichtbij. Een kopbal van Thijs van Pol belandde zelfs op de paal om zo toch nog een prooi te worden voor UDI’19-goalie Sander Maas. Maar het bleef uiteindelijk 0-1, waardoor Gemert steeds meer richting de gevarenzone drijft.

GEMERT: Van Ommeren; Van Berlo, Davy Vermeulen( 88. Kemper), Mark van Dijk, Van den Elzen; Leijten, Erik van Dijk, Lalisang, Vissers; Van Pol en Habraken.

Deel bericht

Terug naar boven