Gemert klopt Blauw Geel in doelpuntenfestijn

12 september 2015

Gemert heeft zaterdagavond de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In een waar doelpuntenfestijn werd Blauw Geel’38 teruggewezen: 6-4. Thijs van Pol scoorde liefst vier keer.

De derby met Blauw Geel’38 heeft altijd een beladen tintje. Ook zaterdagavond waren er daarom, ondanks het druilerige weer, veel mensen naar sportpark Molenbroek gekomen. Die zagen een waar doelpuntenfestijn, maar evengoed een foutenfestijn. Het aantal defensieve fouten bij beide ploegen was niet op de vingers van één hand te tellen. De toeschouwers konden het wel waarderen, maar voor de trainers moet het soms een verschrikking zijn geweest.

Gemert schoot uit de startblokken tegen de Veghelnaren. Nog zonder de geblesseerde Mark van Dijk en Youri van Brussel stond er na een kwartier zomaar een 2-0 voorsprong op het scorebord. Twee keer was Thijs van Pol het goudhaantje. De spits gaat deze competitie verder met waar hij vorig seizoen eindigde: veel doelpunten maken en heel belangrijk zijn voor de zwartwitten.

Bij het eerste doelpunt kwam Ralf Kemper, de nieuweling die net als Coen Brouwers een basisplaats heeft afgedwongen in de voorbereiding, goed door op rechts. Zijn voorzet werd niet goed geraakt door Jasper Lalisang, maar de bal belandde bij Thijs van Pol, die zich dat buitenkansje niet liet ontnemen. Blauw Geel dacht aan buitenspel, scheidsrechter Tunnissen niet: 1-0.

Een paar minuten later was het weer raak. Nu ging doelman Vendrig van Blauw Geel in de fout. Thijs van Pol veroverde de bal, liet zich niet meer van de bal zetten en schoof de bal in het lege doel.

Wat een droomstart voor de zwartwitten! Maar de marge verdween als sneeuw voor de zon in het kwartier dat erop volgde. Het defensieve geklungel van Blauw Geel diende blijkbaar als voorbeeld, want de zwartwitten vervielen in een reeks van fouten waar de Veghelnaren wel raad mee wisten. Rudy Pelhan en Brian Peters brachten de Gemertse verdediging in verlegenheid door het Gemertse mistasten af te straffen: 2-2.

En nog altijd was de koek niet op voor de eerste helft. Kort voor rust maakte Joost Habraken er op fenomenale wijze 3-2 van. De middenvelder haalde van zo’n 25 meter uit. De bal sloeg onbereikbaar voor Vendrig tegen de touwen en Gemert leek met een voorsprong te kunnen gaan rusten. Maar niets was wat het leek, gisteravond op sportpark Molenbroek. Want na een paar balomwentelingen lag de 3-3 al achter Sven van Ommeren. Emiel van der Sanden scoorde.

In de pauze werd de defensie van Gemert aangepast. Coen Brouwers en Kees Brugmans bleven achter in de kleedkamer, Erik van Dijk en Davy Vermeulen waren hun vervangers. Jens Leijten zakte naar de backplaats en zou vanuit die positie een cruciale rol gaan spelen in het duel.

Maar eerst was het de beurt aan die andere invaller, jongeling Davy Vermeulen. De centrale verdediger bekroonde een prima invalbeurt met een treffer. Bij een voorzet en een scrimmage die daarop volgde, was hij er als de kippen bij de 4-3 aan te tekenen.

Niet veel later kwam Blauw Geel met 10 man te staan. Een vermeende elleboogstoot van Danny Verbakel tegen Bart van Berlo kwam de aanvaller van de Veghelse equipe duur te staan. Arbiter Tunnissen stuurde hem in de zeventigste minuut weg.

Dat moest een voordeel zijn van Gemert, maar daar leek het aanvankelijk niet op. Blauw Geel gaf nog wat extra gas en Gemert kwam er moeilijk meer uit. Uiteindelijk werd het pleit beslecht door wie anders dan Thijs van Pol. Wat kan die man koppen! De twee doelpunten die het duel in het slot gooiden waren identiek van opzet. Jens Leijten kwam twee keer door op rechts en leverde twee schier perfecte voorzetten af. Van Pol liet doelman Vendrig twee keer zonder ilussies: 6-3.

Zo was de wedstrijd wel beslist. Dat Blauw Geel dan in de slotfase nog terugkwam via een benutte penalty van Emiel van der Sanden kon er ook nog wel bij. Een uitslag van 6-4 is in de hoofdklasse hoogst uitzonderlijk, maar belangrijkste vanuit Gemerts oogpunt waren de drie punten. De beginfase is immers erg zwaar. Met confrontaties tegen Dongen en Halsteren voor de boeg is de zege van zaterdagavond een heerlijke opsteker.

GEMERT: Van Ommeren; Brouwers (46. Erik van Dijk), Brugmans (46. Davy Vermeulen), Van Berlo, Van den Elzen; Leijten, Lalisang, Habraken (63. Vissers); Kemper, Van Pol, Buijssen.

Deel bericht

Terug naar boven