Gemert doet goede zaken in Leidschendam

23 april 2017

Gemert heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in Leidschendam. De ploeg van Dennis Dekkers won dikverdiend van RKAVV. De cijfers waren veelzeggend: 0-3.

De kans dat Gemert nog in de problemen zou komen, was al klein, maar ook het laatste beetje twijfel is nu weggespoeld. Dat geeft rust met het oog op de finale van het seizoen.

Gemert begon in Zuid-Holland met Mark van Dijk en Kees Brugmans in het defensiecentrum. Bram Jacobs bleef aanvankelijk aan de kant. Deze keuze was ingegeven doordat zowel Jacobs als Brugmans op scherp staat qua gele kaarten. Op deze manier werd het risico verkleind dat Gemert in de laatste duels van het seizoen zijn twee centrale mandekkers kwijt zou zijn door schorsingen. Voorin werd de aanval gevormd door Ron Jansen en Youri van Brussel.

De overwinning kreeg na rust gestalte, maar ook in de eerste helft was Gemert al beter. Al direct in het begin was de ploeg een paar keer gevaarlijk. RKAVV verscheen met name aan het einde van het eerste bedrijf een paar keer dreigend voor Sven van Ommeren.

De tweede helft begon goed. In de 48e minuut kwam Gemert verdiend op voorsprong. Ronny van den Elzen was op avontuur gegaan op links en leverde een prima voorzet af, die door Ron Jansen op waarde werd geschat. De spits kopte de bal via de binnenkant van de paal binnen: 0-1.

Voor RKAVV, dat de punten nog hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie, was die openingstreffer aanleiding om de bakens te verzetten. Er werd meteen vers bloed in de voorhoede gepompt. Gemert reageerde door Bram Jacobs te brengen. RKAVV probeerde aan te dringen maar werd slechts mondjesmaat gevaarlijk. De Gemertse achterhoede gaf weinig weg. Ondertussen kregen de zwartwitten naar voren toe natuurlijk steeds meer ruimte. De 0-2 legde het duel in zijn definitieve plooi. Youri van Brussel lanceerde Ron Jansen met een steekbal. Die was niet zelfzuchtig en legde de bal af op Joost Habraken: 0-2.

Daarmee was de buit binnen. De kers op de taart werd verzorgd door de ingevallen Vincent Buijssen. De aanvaller toonde een karakteristieke actie op links, draaide naar binnen en schoot in twee instanties raak: 0-3.

Met de drie punten op zak stapte Gemert met een goed gevoel in de bus voor de verre terugreis. De overwinning geeft de zwartwitten ook een extra stoot zelfvertrouwen met het oog op de derby tegen kampioen Blauw Geel’38 van komende zondag en de halve finale van de districtsbeker tegen ZSV, dinsdag 2 mei.

GEMERT: Van Ommeren; Leijten, Van Dijk, Brugmans, Van den Elzen; Habraken, Van Berlo, Lalisang (Buijssen), Brouwers (Jacobs), Jansen, Van Brussel (Kemper).

 

 

Deel bericht

Terug naar boven