Gemert doet goede zaken bij Quick

4 september 2022

Gemert 1 heeft zich zondag gerevancheerd voor de nederlaag van vorige week tegen JOS. Uit tegen Quick boekte de ploeg een prima 0-3 overwinning. Ralf Kemper maakte zijn eerste twee doelpunten van het nieuwe seizoen.

De drie punten werden innig gekoesterd door de Gemertenaren. Een marge van drie was wellicht wat geflatteerd, maar de zege was wel verdiend.

Gemert begon met dezelfde elf als de voorbij weken. T-Shawn Illidge en Safa Kizir zijn er nog altijd niet bij. Kianu Verlinden, deze zomer overgekomen van Best Vooruit, is hersteld van zijn blessure die hem de hele voorbereiding kostte en zat voor het eerst bij de selectie.

Gemert en Quick keken even de kat uit de boom, maar het keurkorps van Reinald Boeren eigende zich wel een licht voordeel toe, zonder gevaarlijk te worden. Sterker, de beste kansen in het eerste half uur waren voor Quick. Bij de eerste mogelijkheid, na een kwartier, greep Bram Zwanen goed in. Ook daarna meldde de thuisploeg zich nog twee keer vervaarlijk voor Stefan Tielemans.

Gemert was soms wel dreigend, maar kon nog niet doorpakken. Jorzolino Falkenstein zorgde als eerste voor enige onrust bij Quick achterin, in de 36e minuut. Dat was het sein voor meer. Even later zette Jasper Waalkens voor, bracht Bram Zwanen de bal bij de tweede paal terug, maar was er nog niemand om het laatste tikje te geven.

Dat was drie minuten voor rust anders. De aanval begon bij centrale verdediger Joey Verhoeven, die Jorzolino Falkenstein de diepte in stuurde. Diens voorzet was een prooi voor Ralf Kemper, die van dichtbij tekende voor zijn eerste goal. De ruststand had zelfs 0-2 kunnen zijn. Een Gemertse aanval leek te stranden, maar de bal belandde uiteindelijk bij Bram Zwanen, die het leer niet de goede richting kon meegeven.

Na rust probeerde Quick de bakens te verzetten door Gemert onder druk te zetten. Dat lukte aardig, maar verder dan enkele onschuldige pogingen kwam de ploeg niet. En anders stond altijd nog Stefan Tielemans op zijn post.

Juist op het moment dat Quick de duimschroeven nog wat wilde aandraaien, sloeg Gemert toe. Dat was tien minuten voor tijd. Erwin van den Broek rukte op via de linkerflank, zette voor en Ralf Kemper stond opnieuw op de goede plek. Hij prikte zijn tweede van de middag binnen; 0-2.

Inmiddels had Kianu Verlinden zijn officiële debuut gemaakt voor Gemert. De middenvelder maakte in de minuten die hem gegeven waren een goede indruk.

De winst kwam in de slotfase niet meer in gevaar. Kort voor het eindsignaal kwam zelfs de 0-3 op het bord. Erwin van den Broek legde aan voor een vrije trap. De bal werd van richting veranderd en rolde zo tegen de touwen.

Voor Gemert is de afloop in Den Haag een heerlijke start van een zware week. De ploeg wacht nu twee mooie thuiswedstrijden; woensdag tegen Groene Ster en zondag de derby tegen UDI’19.

GEMERT: Tielemans; Brugmans, Verhoeven, Jacobs, Van den Broek; Lammers, Meyssen (87. Oerlemans), Zwanen (87. Ben Rouba); Falkenstein (76. Verlinden), Kemper (90. Barten), Waalkens (90. Kourouma).