Gemert beloont zichzelf niet tegen UDI: 0-0

10 maart 2019

Gemert heeft zondagmiddag slechts één  punt overgehouden aan de derby tegen UDI’19. ‘Slechts’, want de thuisploeg maakte aanspraak op de zege, maar slaagde er niet in om UDI-doelman Nick van der Horst te verschalken: 0-0.

De confrontatie tussen de streekgenoten werd sterk bepaald door een straffe wind die dwars over het veld stond en het de twee teams erg lastig maakte om goed te voetballen. De grote vraag was: welke ploeg gaat het best om met deze moeilijke omstandigheden?

Antwoord na negentig minuten was: Gemert. Maar het doelpunt wilde maar niet vallen. In de eerste helft waren de dreigende momenten nog schaars. Gemert was wel beter, maar echte kansen waren nog sporadisch. Willem den Dekker kon een keer uithalen en Thijs van Pol was twee keer gevaarlijk, met een schot en een kopbal. Het enige gevaar van Udense kant kwam van de voet van aanvoerder Roald van Hout.

In de tweede helft werd het verschil allengs groter. Gemert wilde geen genoegen nemen met een punt en draaide de duimschroeven flink aan. Grote aanjager was Sander Vereijken. De behendige dribbelaar zocht telkens naar gaten in de UDI-defensie en leek deze zondag onvermoeibaar.

Gemert kwam op die manier tot een hele reeks mogelijkheden en kansjes. Sander Vereijken zelf, Justin Houwers, Thijs van Pol, Ralf Kemper; ze waren allemaal dichtbij de openingstreffer. Maar telkens lag Van der Horst dwars of op het laatste moment ontbrak de nauwkeurigheid.

UDI beperkte zich vooral tot verdedigen en kwam na rust maar twee keer tot gevaarlijke momenten. Een uithaal van Sam Wassenberg na een goede aanval zeilde naast, in de slotfase joeg Roald van Hout nog even de stuipen op de Gemertse lijven met een lob, die evenwel over ging.

In de 89e minuut leek het alsnog goed te komen, toen Sander Vereijken weer eens opstoomde over links. De bal viel nu in het zijnet, waardoor er negentig minuten lang geen verandering kwam in de stand. Een beetje zuur voor de thuisploeg, dat de zege had verdiend en zichzelf tekort deed, maar het spel gaf wel alle vertrouwen voor wat komen gaat.

En dat is nogal wat, want komende donderdag staat al de kraker in de achtste finale van de districtsbeker op het programma. Opponent is Groene Ster, collega-hoofdklasser en vorig seizoen tegenstander in de enerverende halve finale van het bekertoernooi. Beide ploegen zullen donderdagavond derhalve op scherp staan. Aanvang op sportpark Molenbroek is 20.00 uur. Entree is gratis.

GEMERT: Barten; Leijten, Brugmans, Jacobs, Houwers, Habraken, Brouwers, Den Dekker (60. Lalisang), Kemper, Van Pol, Vereijken.

Zie voor meer wedstrijdfoto’s van Frans Brzoskowski het album op deze site.