Gemert bekert verder ten koste van Margriet

19 november 2016

Gemert heeft zich zaterdagavond vrij eenvoudig geplaatst voor de vierde ronde van de KNVB districtsbeker. Uit tegen rksv Margriet werd het 1-5, na een moeizame start.

Gemert startte op het kunstgras van het moderne, fraaie sportpark Amstelhoef in Oss zonder een aantal basisspelers. Mark van Dijk is opnieuw geschorst, nu na zijn rode kaart tegen RKAVV, Bram Jacobs bleef met een lichte blessure aan de kant en Ron Jansen is nog altijd niet inzetbaar. Vincent Buijssen en Coen Brouwers, hersteld van hun blessures, stonden in de basis.

De beginfase was zorgwekkend voor de Gemertenaren. Margriet, uitkomend in de derde klasse, kwam in de eerste twintig minuten tot een aantal goede kansen. Twee keer werd Sven van Ommeren zelfs geholpen door het aluminium; bij een lob van Joey Schuurmans in de negende minuut en een schot van Rick van Rodijnen in de zeventiende minuut. Aan de andere kant was met name Jasper Lalisang dichtbij met een kopbal na een voorzet van Vincent Buijssen.

In het laatste kwartier van de eerste helft nam Gemert de teugels stevig in handen en werd het kwaliteitsverschil tussen de hoofd- en de derdeklasser in cijfers uitgedrukt. Vincent Buijssen drukte af en joeg de bal in de kruising voor de 0-1, meteen gevolgd door de 0-2 van Ralf Kemper. Hij prikte in de rebound raak nadat een schot van Yoeri Vissers op de lat uiteenspatte. De beslissing viel nog voor rust. Een fijne eentwee tussen Youri van Brussel en Vincent Buijssen werd door laatstgenoemde tot doelpunt gepromoveerd.

In de tweede helft kwam Gemert niet meer in de problemen. De ploeg van Dennis Dekkers bleef bij de les, liet het tempo niet al te veel zakken en hield de zaken daardoor stevig onder controle. Jens Leijten maakte er 0-4 van. Zijn voorzet viel bij de tweede pal binnen. Aan de 0-5 ging een prima aanval vooraf. Bart van Berlo stoomde op via de linkerflank en diens voorzet werd op waarde geschat door Ralf Kemper: 0-5.

Gemert kreeg zo loon naar werken. De eretreffer van Margriet in de slotminuut, van Jeffrey van Vlijmen, deed daar niets meer aan af.

Gemert komt in de vierde ronde op eigen veld uit tegen eersteklasser Venray, dat zondag derdeklasser Boekel Sport uitschakelde. Dat gebeurde pas na strafschoppen, want na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord.

Maar eerst gaan de zwartwitten zich nu opmaken voor de derby tegen koploper Blauw Geel’38, zondag 27 november in Veghel.

GEMERT: Van Ommeren; Leijten, Brugmans, Jori Vermeulen, Brouwers  (61. Habraken); Lalisang,Van Berlo, Vissers (63. Fonken); Buijssen (69. Davy Vermeulen), Kemper, Van Brussel.

Deel bericht

Terug naar boven