Vrouwen 1 op strafschoppen verslagen in bekerfinale

5 juni 2023

Gemert VR1 slaagde er zondagmiddag niet in om na het kampioenschap ook de beker te bemachtigen. Het team van Jelle Roosjen moest zich in een bloedstollende penaltyreeks gewonnen geven, nadat de reguliere wedstrijd tegen het Limburgse DVC’16 in een 2-2 remise was geëindigd.

Met een lekker weertje en vol goede moed vertrokken de dames van vv Gemert en hun supporters met de bus naar Vianen om de bekerfinale te spelen. De dames van DVC’16 vormen de tegenstander. DVC staat voor Dames Voetbal Collectief en is een combinatie van Eijsden en Gronsveld. Deze club bestaat louter uit damesteams.

Met door de Gemert-supporters meegenomen vuurwerk start de wedstrijd en DVC komt direct zeer sterk uit de startblokken. In de eerste 10 minuten is er meteen al drie keer gevaar voor de Gemertse goalie Kaatje Timmer, maar alle drie de kansen kunnen gekeerd worden. Na een kwartier spelen wordt Lynn Donkers gevloerd door een elleboogstoot. De daaropvolgende vrije trap gaat maar nipt mis.

De eerste echte kans voor Gemert komt na een mooie combinatie, waardoor Annelies Neilen vrij op de keepster kan afgaan. Ze wordt echter vastgehouden en heel het Gemertse kijkt verwachtingsvol naar de scheids voor een penalty, maar de grensrechter heeft blijkbaar al gevlagd voor buitenspel. De Gemertse dames zijn intussen wel over de zenuwen heen en beginnen duidelijk beter te voetballen. Na wat kleine kansjes over en weer scoort uiteindelijk Gemert de verlossende 1-0. Een pass van Annelies die mooi doorgetikt wordt door Fleur Peeters waardoor Lynn alleen op de goal af kan gaan. Laat zulke kansen maar aan Lynn over.

Intussen hebben Kim van Schijndel en Marieke Verbakel het achter goed onder controle en het enkele gevaar van DVC is nog een afstandsschot dat over vliegt en een speelster die op Kaatje af kan, maar perfect door Marieke wordt geblokt. De wedstrijd wordt nog even gestaakt omdat supporters van de andere finalewedstrijd uit de bocht vliegen en de grensrechter lastig vallen. Na de herstart zijn er nog wat kleine kansen voor de beide teams, maar de grootste kans is van Gemertse zijde: Lynn zet Imke Verbrugge vrij voor de goal maar helaas voor Gemert gaat de bal op de paal.

Na de rust komt Gemert steeds beter in het spel en er volgen diverse kansen voor Lynn en Annelies. Helaas voor Gemert volgt er toch de 1-1. Maartje Rooijackers krijgt de bal tegen de arm in het penaltygebied en de scheids legt de bal op de stip. De speelster van DVC schiet perfect in de kruising.

De wedstrijd wordt hierna wat grimmiger. Een overtreding van Imke om 20 meter van de goal levert een vrije trap op voor DVC. Imke wordt bestraft met een tijdstraf en tot overmaat van ramp vliegt de vrije trap er ook nog in; 1-2 achterstand.

Meteen erna komt Gemert weer terug. Een mooie pass van Leonie Vlemmings op Maxime Smulders. Zij haalt uit van 16 meter en de bal belandt prachtig achter de goally van DVC: 2-2.

In de laatste minuten wordt Kaatje nog omver gekegeld door een opkomende speelster die daarvoor ook 10 minuten langs het veld mag gaan zitten. De wedstrijd eindigt in gelijkspel en een penaltyreeks volgt.

De eerste vijf speelsters van beide teams worden aangewezen en na deze reeks is het opnieuw gelijk. Dan is het helemaal een loterij, wie zal de eerste penalty gaan missen? Helaas bleek dat Gemert te zijn en dus gaat de beker naar DVC. De Gemert-speelsters mogen echter zeer trots zijn op wat ze dit seizoen bereikt hebben en mogen nu genieten van een vakantie.

In het album van de site vind je een groot aantal foto’s, gemaakt door onze clubfotograaf Frans Brzoskowski.