Dylan van Diepen tekent contract bij Helmond Sport

14 juli 2022

De selectie van vv Gemert is donderdagavond gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar dat gebeurde zonder Dylan van Diepen. De 18-jarige aanvaller, afgelopen seizoen doorgebroken bij vv Gemert, maakt de stap omhoog naar Helmond Sport.

De interesse van de eerstedivisionist voor de snelle flankspeler van Gemert was via de media al naar buiten gekomen. Donderdag werd het definitief bekend: Dylan heeft een tweejarig contract getekend op De Braak, inclusief een optie.

Dat is teleurstellend nieuws voor de aanhang van de zwartwitten, die had gehoopt Dylan ook volgend seizoen op sportpark Molenbroek in actie te zien. Maar de persoonlijke promotie is natuurlijk een mooie beloning voor het jonge talent. Hij is er vanzelfsprekend blij mee. ,,Het is leuk om te horen dat een profclub als Helmond Sport je volgt en gesprekken wil aanknopen”, vertelt hij. ,,Ik heb alles goed afgewogen, maar dit is voor mij een kans. Echt een mooie stap om te maken.”

Dylan in woonachtig in Helmond, maar speelt al sinds de D-jeugd bij vv Gemert. Hij heeft een stormachtig seizoen achter de rug, waarin hij als speler van de O19 steeds meer minuten ging maken in het eerste elftal en zeker in het tweede deel van het seizoen niet meer weg te denken was uit het keurkorps van Reinald Boeren.

Ook voor volgend seizoen had de staf een belangrijke rol in petto voor de snelle aanvaller. ,,We balen ervan natuurlijk”, beaamt Anthony Geurts namens de Technische Commissie. ,,Anderzijds is dit wederom een compliment naar onze organisatie. We wensen Dylan natuurlijk alle succes bij Helmond Sport.”

 

Deel bericht

Terug naar boven