Dylan van Diepen maakt nieuwe stap bij vv Gemert

11 maart 2022

Dylan van Diepen speelt nu nog deels voor JO19-1 en deels voor het eerste elftal. Met ingang van volgend seizoen maakt de jonge aanvaller een nieuwe stap. Hij slaat O23 over en maakt vanaf komende zomer volledig deel uit van de selectie van de zwartwitten.

De vaste volgers van het vaandelteam zullen niet verbaasd zijn. De achttienjarige linksbuiten klopte de afgelopen weken al nadrukkelijk op de deur en krijgt al steeds meer minuten in het keurkorps van Reinald Boeren. Tegen DEM en EVV stond hij zelfs al in de basis.

Het gesprek met de Technische Commissie over volgend seizoen duurde dan ook niet al te lang. ,,Ik wil blijven, de club wil me graag doorschuiven, dus we waren er snel uit”, vertelt Dylan. 

Het gaat de laatste tijd hard met de flankspeler, beaamt hij zelf ook. ,,Ik had vorig jaar rond deze tijd niet gedacht dat ik nu al regelmatig minuten zou krijgen in het eerste. Ik heb het erg naar mijn zin. De sfeer in de groep is goed en ik word goed opgevangen door de spelers en de staf.”

Dylan, die al sinds de D’tjes bij vv Gemert speelt, woont in Helmond en volgt de opleiding Sport en Bewegen aan Summa College in Eindhoven. Vrijwel elke avond van de week en het hele weekend is hij op sportpark Molenbroek te vinden. Naast de trainingen voor JO19-1 en de selectie is hij zelf trainer van JO11-2. De spelers van dat jeugdelftal houden hun trainer/coach scherp in de gaten. ,,Het is altijd mooi als je die jongens rond het veld bij het eerste ziet.”

Dylan is ambitieus, maar ook nuchter. ,,Eerste doel is om steeds belangrijker te worden voor het eerste elftal. Uitgroeien tot een basisspeler en dat een aantal jaren volhouden. Natuurlijk zou het mooi zijn om daarna nog een stapje hogerop te gaan, maar dat zien we dan wel. Stap voor stap.”

Met Dylan van Diepen herbergt de selectie voor volgend seizoen inmiddels negen namen: Eerder werd al overeenstemming bereikt met Ralf Kemper, Stefan Tielemans, Gregory Lammers, Erwin van den Broek, Hazem Ben Rouba, Bram Jacobs, Joop Daniëls en Romeo Okonkwo.

Deel bericht

Terug naar boven