Coronavirus en voetbal bij vv Gemert

4 maart 2020

Nu er de afgelopen dagen meer en meer coronabesmettingen in Nederland bekend zijn geworden, leven er mogelijk ook vragen in relatie tot het sporten in verenigingsverband.

Vanuit de KNVB is een statement opgesteld, dat wij als vv Gemert  bij deze graag delen.

Omdat de KNVB als voetbalbond niet de expertise in huis heeft om de gezondheidsrisico’s rondom het Corona-virus goed in te kunnen schatten – anders dan met de bekende hygiënische maatregelen zoals handen wassen, niezen in de binnenkant van de elleboog etc. – staat de bond in nauw contact met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn. De KNVB houdt alle berichten nauwlettend in de gaten en neemt hun advies uiteraard over.

Mochten er op basis van het advies van de RIVM en GGD door de (lokale) overheden (gemeentes, veiligheidsregio’s, ministeries) maatregelen worden genomen die het voetbal en/of evenementen met veel bezoekers raken, dan zal de KNVB die opvolgen.

Mochten de (lokale) overheden bepalen dat wedstrijden gewoon door kunnen gaan, dan wordt ook dit standpunt gevolgd. In dat geval kunnen de wedstrijden om die reden ook niet door de bond worden afgelast.

Als vv Gemert volgen we in principe de lijn van KNVB en daarmee dus van het RIVM en de GGD. Als vereniging blijven we de situatie nauwlettend volgen. Indien nodig treden we met extra informatie naar buiten via deze site. Oproep aan trainers/leiders en ouders; liever geen maatregelen per team doorvoeren, die mogelijk niet in lijn zijn met bovenstaande. Indien nodig is er altijd overleg mogelijk met de jeugdcoördinatoren.

 

 

Deel bericht

Terug naar boven