Brabantse Ballonfeesten: zondag de herkansing!

29 augustus 2019

Wat jammer! Zaterdagavond moest besloten worden om geen ballonnen te laten opstijgen. De risico’s waren te groot. De ultieme bevestiging kwam even later. Een zware bui met onweer.

Zondag 1 september gaan we voor de herkansing. Om 17.00 uur gaan de poorten open van sportpark Molenbroek en is iedereen van harte welkom rond de velden van vv Gemert. In de loop van de vooravond gaan dan de eerste ballonnen de lucht in: elke keer weer een prachtig schouwspel. De weersvoorspellingen beloven dit keer veel goeds, dus niets lijkt een succesvolle laatste dag in de weg te staan.

Ook de Vincent van Gogh zal in ijs en weder dienende zondagavond opstijgen. Deze ‘special shape’ was ook vorig jaar al in Gemert te zien en maakt altijd grote indruk. Hij wordt slechts selectief ingezet in Nederland en het buitenland. Eigenaar is Ynte Kuidersma uit het Friese Joure. De ballon is een driedimensionale uitvoering van het schilderij ‘Zelfportret met grijze vilten hoed’. De ballon is met het oog op het Vincent van Gogh-jaar in 2003 gefabriceerd op initiatief van toenmalig ballonvaarder Hans Zoet en bierbrouwer Bavaria.

Als afsluiting zal een viertal parachutespringers naar beneden komen boven het terrein van vv Gemert.

Net als zaterdag is er een loterij op het terrein. Voor slechts één euro maak je kans om dezelfde avond nog mee naar boven te gaan voor zo’n prachtige vlucht over het Brabantse platteland:  een  herinnering voor het leven. De uitverkorenen worden tijdens de avond bekend gemaakt door de notaris en de twee gastheren van het evenement: Tim Gruijters en Ruud Vermunt.

Niet alleen de ballonnen zorgen voor vermaak. Er zijn diverse paviljoens voor een hapje en een drankje, er is muziek, er is een inloopballon waar je zo’n gevaarte eens van binnen kunt bekijken en er zijn presentaties van modelvliegtuigjes. De kinderen kunnen zich uitleven op springkussens en clown Ronnie Ballonnie is net als zaterdag ook zondag van de partij.

Als de laatste ballonnen aan de einder zijn verdwenen, is het zondag nog gezellig in het clubhuis van vv Gemert, waar iedereen is uitgenodigd om na te kletsen en te luisteren naar alle ervaringen van de teruggekeerde ballonvaarders en de teams.

Deel bericht

Terug naar boven