B. en W. Gemert-Bakel: Macropedius op sportpark

9 november 2023

Het college van B. en W. van Gemert-Bakel heeft gekozen voor het sportpark als nieuwe locatie van Commanderij College, locatie Macropedius. Dat werd woensdag bekendgemaakt. 

Bij vv Gemert is het besluit met blijdschap ontvangen. Zoals bekend ziet onze vereniging de komst van het Commanderij College, locatie Macropedius, als een unieke kans om tot de vorming van een bijzondere onderwijs- en sportcampus te komen, waarbij de samenwerking tussen Commanderij College en vv Gemert tot synergie en vele kansen kan leiden.

De bebouwing van vv Gemert op het sportpark dateert van begin jaren zeventig. Het einde van de levensduur is in zicht gekomen. Al meerdere jaren is vv Gemert in gesprek over de noodzakelijk geworden vernieuwing van de accommodatie.

Met de keuze van Burgemeester en Wethouders van deze week is een eerste, belangrijke stap gezet. Uiteindelijk zal de gemeenteraad besluiten. In de huidige plannen krijgt het nieuwe Macropedius de vorm van een vierbladige bloem. Het vijfde blad zou ruimte gaan bieden aan een nieuw thuis van vv Gemert, eventueel gecombineerd met (externe) sportmedische initiatieven, zoals een fysiotherapiepraktijk of een fitnesscentrum.

Het deel voor vv Gemert moet nog op haalbaarheid doorberekend worden. Of ook vv Gemert een nieuwe accommodatie krijgt, is uiteindelijk aan de gemeenteraad.

Belangrijke momenten in dit kader zijn gepland op 30 november (commissievergadering) en de daaropvolgende raadsvergadering van 14 december. Het bestuur van vv Gemert is en blijft met alle betrokken partijen intensief in gesprek over de toekomst. Als zich nieuwe ontwikkelingen voordoen, houden we u via deze site op de hoogte.

Dit zijn de links naar artikelen in het Gemerts Nieuwsblad en het Eindhovens Dagblad over de keuze van het Gemertse College van B. en W afgelopen week.

 

 

Deel bericht

Terug naar boven