Afscheid Sven van Ommeren aanstaande

22 februari 2018

Als de gesprekken over contractverlengingen in volle gang zijn, krijg je soms goed nieuws, soms heel slecht nieuws. Op dit moment moeten we een bericht melden uit de laatste categorie. Deze week heeft Sven van Ommeren aangekondigd dat hij bezig is aan zijn laatste maanden in de selectie van Gemert 1. Een beslissing die mede is ingegeven door zijn hardnekkige blessure, die hem al het hele seizoen parten speelt.

Met Sven van Ommeren verliest Gemert komende zomer een van de grote namen van de afgelopen vijftien jaar. De doelman is 32 jaar en vormt al sinds 2004-2005, het eerste seizoen onder trainer Willie Willems, de rots in de branding van de zwartwitten. Altijd fit, altijd op zijn post. Tot dit seizoen. In de voorbereiding raakte hij geblesseerd aan zijn schouder, een kwetsuur die zeer taai blijkt. Bono Barten was gehaald als stand-in voor de Gemertse routinier, maar werd daardoor al snel voor de leeuwen geworpen. Iets wat hem gelukkig goed afgaat.

,,Ik heb best een tijd getwijfeld, maar nu toch de knoop doorgehakt”, vertelt Sven. ,,Het is een combinatie van redenen. Je weet natuurlijk dat je een keer moet stoppen. Het is fijn om meer tijd voor het gezin te krijgen. Maar de blessure heeft duidelijk meegespeeld. Aan het begin van dit seizoen heb ik die opgelopen, maar sindsdien is ie al twee keer in korte tijd teruggekomen. Dan ga je natuurlijk extra nadenken. Ik zit eerlijk gezegd niet te wachten op nog een seizoen waarin je niet honderd procent mee kunt draaien.”

Anthony Geurts van de Technische Commissie vindt het ‘ontzettend jammer dat het op deze manier moet eindigen’, zegt hij. ,,Iemand die zo lang zo belangrijk is geweest voor Gemert hoop je op een fijner afscheid dan met een blessure. Sven is een van de toppers in de geschiedenis van Gemert.”

Er is nog ander nieuws vanuit de selectie. Jeremias Carlos David gaan we niet meer terugzien in het zwartwitte shirt. De Helmondse aanvaller heeft besloten op per direct te stoppen. Dat heeft alles te maken met een blessure, die hem voorlopig nog aan de kant zal houden. Al eerder was bekend dat Jeremias aan het einde van het seizoen zou vertrekken, in het verband met zijn werk. Hij begint een restaurant en heeft daar alle energie en tijd voor nodig. Anthony Geurts: ,,Jeremias had al laten weten dat hij, afhankelijk van de ontwikkelingen rond zijn restaurant, mogelijk eerder zou moeten stoppen. Daar is nu een tegenslag in zijn blessure overheen gekomen, waardoor hij voorlopig nog uit de running zou zijn. Het is spijtig, maar alle begrip van onze kant dat hij deze keuze maakt, zo loopt het soms.”

Jeremias kwam afgelopen zomer naar sportpark Molenbroek. Hij was afkomstig van Helmondia en wilde het nog één keer op een hoger niveau proberen. Mede door blessureleed kwam het nooit tot een langdurige basisplaats.

 

 

Deel bericht

Terug naar boven