1e dag Voetbaldagen: weer, wind en veel plezier!

4 mei 2021

De eerste dag van de zesde editie van de Voetbaldagen was er een om niet snel te vergeten. Code Geel was afgekondigd in Brabant; regen en wind en heel soms een waterig zonnetje vochten om voorrang. Niet de omstandigheden waarop we met zijn allen hadden gehoopt, maar de jongens en meiden van de Voetbaldagen lieten zich niet kisten. Ze maakten er heel leuke openingsdag van, met trainingen, wedstrijden en spelletjes; veel voetbalplezier dus!

De Voetbaldagen – voor kinderen van 9 tot en met 13 jaar – moesten in oktober worden afgelast vanwege corona en werden uitgesteld naar mei. In de hoop dat we verlost zouden zijn van het virus. Dat blijkt niet het geval. Nog altijd met beperkingen – geen gebruik van kleedkamers en kantine, geen publiek op het sportpark – gaan we er samen toch een mooi voetbalfeest van maken. Op de eerste dag is dat zeker gelukt. Nadat alle spelers in een nieuwe paarse outfit waren verwelkomd op het sportpark vond er een korte opening plaats. We wachtten even de bui af en mochten toen ‘de wei’ in voor de eerste trainingen en oefeningen.

Tegen het einde van de ochtend besloot de organisatie tot een kort aangepast programma, omdat het even te nat werd. Er was een alternatief op de overdekte plekken van de accommodatie, met spelletjes in de tenten voor de kantine en de ‘sterkste man’-competitie op de staantribune van het hoofdveld.

Rond het middaguur waren de deelnemers hard toe aan de lunch; de broodjes gingen er wel in. Na de pauze waren de weergoden ons iets beter gezind. Nadat de finalisten van de ‘skills challenge’ zich voor de hoofdtribune van hun beste kant hadden laten zien, vond op het hoofdveld als vanouds een mooi toernooi plaats. Met een lekker muziekje op de achtergrond. Alle scores werden nauwgezet bijgehouden en aan het einde van de middag werden de winnaars onder luid applaus bekend gemaakt.

Tegen vier uur keerden de deelnemers moe maar voldaan  huiswaarts. Om een avond lekker uit te rusten zodat ze woensdagochtend weer klaar zijn voor een nieuwe dag.

Bekijk het album op deze site voor vele foto’s van de eerste dag van de Voetbaldagen!

 

 

 

Deel bericht

Terug naar boven