1999-2019: 20 jaar Supportersvereniging vv Gemert

9 oktober 2019

D’N TWAALFDE MAN, DE SUPPORTERSVERENIGING VAN VV GEMERT, BESTAAT TWINTIG JAAR. SPECIAAL VOOR DIE GELEGENHEID BLIKT VOORZITTER RINI VAN SCHIJNDEL TERUG EN VOORUIT.

Beste supporters van vv Gemert,

Waar blijft de tijd? Het is alweer 20 jaar geleden dat de supportersclub werd opgericht. Ik weet het nog goed. In oktober 1999 ging ik kijken naar de training van de A-selectie. Ik zei tegen toenmalig voorzitter Harrie Bressers: ‘ik denk dat ik een supportersclub ga oprichten’. Immers, een beetje ervaring had ik wel, want we hadden net de bekerwedstrijd tegen FC Twente in Enschede achter de rug, met een reis met een tiental bussen. Harrie begon te lachen en zei: ‘Rini, dat lukt je nooit’. Ik dacht: dat zullen we nog wel eens zien…

Met een paar trouwe supporters kwamen we bij elkaar om actie te ondernemen. Binnen zeer korte tijd hadden we 160 leden en een bestuur van 5 personen. De dassen, paraplu’s, shirts en petjes vlogen de deur uit. Iedereen wou immers zo iets hebben om tijdens de wedstrijden te laten zien dat zij of hij voor Gemert was. Ook de supportersbusreizen verliepen voorspoedig. Elke uitwedstrijd met vijftig personen, dus met een volle bus. Bij veel uitwedstrijden stonden er meer Gemert-supporters langs de lijn dan fans van de thuisploeg. Naar sommige bekerwedstrijden ging we zelfs met zes bussen. Ook waren we natuurlijk present  als Gemert kampioen werd. Op het Ridderplein stonden we met een busje vol met attributen voor de verkoop. Het was elke keer weer een groot feest om dit mee te maken.

Vanaf 1999 tot heden organiseren we elk jaar een fietstocht/bbq en ook een feestavond voor alle leden. Dan worden ook de Supporter van het Jaar en de Speler van het Jaar bekendgemaakt. Alleen de allereerste keer was het anders: toen hadden we een Brabantse koffietafel. Dat was schitterend. Het was maar goed dat we in de kantine zaten, want er barstte een wolkbreuk los. We konden net voorkomen dat het water de kantine binnen zou lopen…

De verkoop van de supportersattributen doen we nu vanuit de fanshop. Met regelmatig worden nog supportersreizen georganiseerd naar uitwedstrijden en jaarlijks wordt de vv Gemert pool georganiseerd.

We hebben in die 20 jaar een aantal wisselingen in het bestuur gehad. Nu zijn we nog met een zestal personen; Eric van Stiphout, Annemieke Verhagen, Tonnie Kremers, Paul Hazenveld, Karin van Stiphout en ikzelf.  Ik wil bij deze gelegenheid alle oud-bestuursleden bedanken voor hun geweldige inzet. En natuurlijk onze leden, die altijd trouw blijven aan hun supportersclub.

We hebben op vrijdag 20 september j.l. tijdens een grandioze feestavond ons jubileum gevierd. Alleen ik was er zelf jammer genoeg niet bij vanwege ziekte, dat was balen. We kregen van het algemeen bestuur een nieuw spandoek aangeboden, dat zeker een mooie plaats zal krijgen tijdens onze thuiswedstrijden. Ook Hans van den Eijnden van Topscore willen we hartelijk bedanken voor de sponsoring van ook een mooi spandoek (zie bovenstaande foto, met vlnr: Eric van Stiphout, Rini van Schijndel en Tonnie Kremers).

Nu gaan we op naar de volgende tien jaar! Want wat is Gemert zonder supportersvereniging? Ik zou zeggen: ben je nog geen lid van D’n Twaalfde Man: meld je dan snel aan via deze site.

Rini van Schijndel.

Deel bericht

Terug naar boven